Welkom!

Wil jij een samenleving waar het geluk en welzijn van de mens centraal staat?
Wil jij leven en werken vanuit jouw eigen waarden en jouw ideale leven creëren?

Beter in de Buurt is de co-creatie waar we samenwerken aan een betrouwbare economie en autonome samenleving. We creëren een samenleving op vertrouwen en op de waarden authenticiteit, zingeving, synchroniciteit en agape. Agape is de hoogste vorm van liefde, waarin we vanuit vertrouwen bijdragen aan het hoogste goed van de ander en dus ook van jezelf. Deze waarden hebben we vertaald naar basiswaarden in het manifest.

Beter in de Buurt faciliteert in jouw ideale (werk)leven op weg naar deze samenleving. Dat je vanuit jouw authenticiteit, zingeving, synchroniciteit en agape jouw eigen leven kan creëren hoe jij dat wilt. Als iedereen dat doet vanuit eigen verantwoordelijkheid, dan is het resultaat een gelijkwaardige samenleving met blije, autonome en vitale mensen waar geluk en welzijn centraal staan.

De positieve beelden uit bovenstaand filmpje zijn afkomstig uit Chili in 1980. In deze tijd had president Pinochet vanuit hiërarchie de regie over de samenleving. In een verkiezingscampagne van een referendum lieten ze dit filmpje zien. Doordat de mensen in aanloop naar het referendum de positieve beelden uit dit filmpje zagen, waren ze in staat om zelf vanuit autonomie, positiviteit en verbinding de macht van Pinochet weg te nemen. En zelf weer de regie te nemen over hun ideale samenleving. Deze historische gebeurtenis is verfilmd in de film NO (2012). De teksten in de video zijn afkomstig van Beter in de Buurt. De muziek is geschreven, gecomponeerd en uitgevoerd door Jeska Onderwater.

Co-creatie Beter in de Buurt

Ons uitgangspunt is autonomie: dat je zelf bepaalt hoe je wilt leven, leren en werken. Dat je zelf keuzes maakt wat voor jou het beste is en op die manier jouw eigen levenspad creëert. Jij als mens bepaalt in vrijheid wat jij wilt en nodig hebt en samen organiseren we het goed voor ons allemaal. We hebben als doel dat mensen, initiatieven, organisaties en co-creaties gezamenlijk de samenleving creëeren. Waarbij we gebruik maken van universele faciliteiten, zodat we sterk verenigd zijn maar wel authentiek en autonoom blijven.

Dat co-creëren we samen met jou door:

  • de samenleving zelf te organiseren. Alle facetten van het dagelijks leven zijn onderverdeeld in Vitaliteit-, Educatie-, Voeding– en Diensten in de Buurt. Elk onderdeel heeft een platform waar je diensten kunt aanbieden en afnemen op basis van de waarden van het manifest. Hiermee creëren we collectief een onafhankelijke samenleving.
  • autonoom jouw persoonlijke (werk)leven te leven. Als zelfstandige, werknemer en ondernemer kan je je volledig richten op jouw zingeving en hierdoor doen wat je het leukste vindt.
  • autonomie in jouw organisatie/instelling of team bevorderen. Heb je medewerkers in dienst of werk je in teamverband? Dan wil je een minimale overhead en hoge kwaliteit en tevreden, zelfsturende en gedreven mensen die vanuit eigen verantwoordelijkheid goed zorgen voor zichzelf, de organisatie en de medemens.
  • jouw Buurt en/of regio autonoom te organiseren. Door bijvoorbeeld vitaliteit, educatie, voeding en/of diensten (met of zonder fysieke locatie) zelf te organiseren, een leefgemeenschap te bouwen in jouw regio of een initiatief op een stuk grond wat in jouw bezit is.
  • een co-creatie te starten. Als je een initiatief gestart bent of wil starten dat bijdraagt aan een mooie samenleving, dan kunnen we samen co-creëren en gebruik maken van elkaars talenten en krachten.

Hierdoor krijg je wat je nodig hebt voor jouw ideale (werk)leven, Buurt en samenleving!

Wie zijn wij?

Wij, dat zijn wij, maar ook jij! Jij, ik en wij.
Samen co-creëren we een ideaal leven, nu en in de toekomst.

Wie ben jij?
Een mooie samenleving begint bij jezelf. Hoe gaat het met jou? En met jouw Buurt?
Wat is jouw verlangen voor jouw ideale leven en mooie samenleving?
En wat heb je nodig om dat te bereiken?

Wie zijn wij?
Vanuit ervaringen en inzichten hebben we een verlangen. Met het team hebben we dat verlangen omgezet in een co-creatie, genaamd Beter in de Buurt. Volledig vanuit vertrouwen, verbinding en met ongelooflijk veel zingeving zijn we deze reis van Beter in de Buurt gestart, om het met jou samen verder te manifesteren. Beter in de Buurt is van, voor en door iedereen.

Agenda

We organiseren diverse webinars, workshops en events om jou mee op reis te nemen naar een ideale samenleving. Uiteraard kan je zelf ook events organiseren waar we graag langskomen of we begeleiden jou dat je het zelf kan doen!

‘”De wereld om je heen is een creatie van jezelf”

Heb je een vraag?

We organiseren wekelijks een webinar over Beter in de Buurt.
Of neem contact met ons op. We staan je graag te woord.